SLEPIČÍ PRSA
Smažené slepičí
Ingredience:
slepičí prsa
sůl
100 g kořenové zeleniny
1 malá cibule
2 lžíce parmazánu
2 vejce
strouhanka
2 lžíce mlékatuk na smažení
1 lžíce másla
½ citrónu
Popis přípravy:
Prsa uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a cibulí doměkka. Potom maso vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na řízky, které mírně osolíme, obalíme ve strouhaném parmazánu, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a se solí a nakonec ve strouhance. Smažíme na rozehřátém tuku nejprve z jedné strany odkryté, potom obrátíme, přikryjeme a dosmažíme. Tuk z usmažených řízků necháme necháme okapat na ubrouscích, na každý řízek dáme kousek másla. A pokapeme citrónovou šťávou.