Ruské pirožky
Pravé Ruské pirožky aneb výborné koblížky na slano i sladko
[3.9.2008]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Suroviny: 1 brambora, sůl, 5 dkg Hery, 2 dcl mléka, ½ kostky droždí, přibližně 50 dkg hl. mouky
POSTUP PŘÍPRAVY
Bramboru oškrábeme nakrájíme a uvaříme v osolené vodě, vodu nesléváme!!! Pak do toho dáme rozpustit Heru.
Do mixéru vlijeme studené mléko, horkou bramboru i s vodou, droždí a lžičku cukru a rozmixujem. Tu směs nalijeme do mísy s moukou a zpracujeme ve vláčné těsto jako na knedlíky a necháme vykynout.
Vykynuté těsto dáme na vál vyválíme na plát, na polovinu plátu si naznačíme skleničkou kolečka, obvod potřem vodou, navršíme do prostřed koleček jakoukoliv náplň, přetáhneme na to druhou polovinu těsta a skleničkou vykrájíme kolečka. Necháme chvíli odpočinout a pak smažíme.
Náplně: Rozšťoucháme vařené brambory + smažená cibule + uzenina + sůl + pepř
Čerstvá jablka
Tvaroh + cukr + rozinky
Marmeláda
Dneska jsem to naplnila míchanýma vajíčkama s cibulkou anglickou a sýrem
co my nezbyla náplń tak jsem usmažila copy a posypala skořicovým cukrem